Ana Menü
***DEĞERLİ ÜYELERİMİZ, AİDATINIZI TR59 0001 0003 7656 5983 5250 01 İBAN NO’LU ŞAVŞAT ZİRAAT BANKASI HESABINA YATIRMANIZI RİCA EDERİZ.***
8 Ocak 2021
0 Yorum

    Değerli Köylülerimiz

    2009 yılından beri  faaliyet gösteren Çavdarlı Köyü Kültür Turizm ve Kalkındırma Derneği sizlerin katkılarıyla köyümüzde ve bölgemizde gücü ölçüsünde  çok önemli işler yapmaktadır.  Çavdarlı köyünün ekonomik yönden kalkınması , Turizm yönünden gelişmesi  örf adet ve kültürünün korunması , canlandırılması, sıla hasreti çeken köylülerimizin özlemlerinin giderilmesi ve sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi alanında elinden geleni  yapmaktadır,

    Çavdarlı Köyü her zaman ilklere imza atmıştır. Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte o bölgede kız çocuklarını ilk olarak okula göndererek örnek olmuştur.  Bölgemizde ilk  olarak Vali , Savcı , Mühendis, Doktor  Çavdarlı köyünden çıkararak bölgenin vizyonu olmuştur. Sonrası zaten bilinmektedir.

    Gelelim günümüze; bölgemiz ve köyümüz gerçekten çok değerlidir, belki biz şu anda bunun çok farkında değiliz ancak yabancılar bölgemizi adeta talan etmek için yarışıyorlar, her geçen gün bir başka doğa ve çevre talanını duyuyoruz , şahit oluyoruz,

    Bu talancı zihniyet, Devlet desteği ile her gördükleri akarsuya bir HES yapmayı marifet sayıyorlar,  hepinizin yakından bildiği üzere Karagöl’den gelen suyla Kireçli köyünde yeni bir HES için çalışmaları devam ediyor, ayrıca bununla kalmayıp bir kaç sene önce  Elmalı köyünde yapılan  Susuz HES ‘ e su yetmezken bu Hanlı HES acaba neyin nesidir, niye yeni bir HES yapılır diye düşünmenizi istiyorum.

    Susuz HES demişken devam edeceğim, Karagöl’ den gelen su ile beslenen Susuz HES yeterli miktarda su bulamadığı için Devlet Su işleri müdürlüğünü mahkemeye vermiş, DSİ de Susuz HES’e su kazandırmak için Saperkule de GÖLET  projesi tasarlamış ve uygulamaya başlamıştır,  sondaj çalışmaları yapmış sonuç beklenmektedir. Amaç  kış aylarında bizim bölgedeki köylerin su kullanımı az olduğundan  suyu gölette depolamak ve fazlasını SUSUZ HES’e yönlendirmek düşüncesindedirler. Bu proje eğer hayata geçerse DSİ bizim suyumuzu Hes şirketine su sağlamak için SAYAÇ’tan geçirerek bizlere  kullandıracaktır, Köyümüzde ciddi anlamda hayvancılık yapan komşularımız var, hepimizi olumsuz etkileyecektir, bununda ülke genelinde çok örnekleri vardır.

    HES ve göletle ilgili yaptığım  olumsuz örnekler bizi kesinlikle yıldırmayacaktır, her zaman her mecrada mücadeleye devam edeceğiz,  ancak Çavdarlı köylüler olarak biraz sessiz kalındığını da ifade etmek istiyorum. Bütün köylülerimizin mutlaka Çavdarlı köyünde kendisini hissettirecek bir dokunuşu geçmişte olduğu gibi  gelecekte de olacaktır.

    Çavdarlı Köyü Derneği olarak özellikle köy tüzel kişiliğinde aktif görevler alarak imkanlarımız ölçüsünde iyi işler yaptığımıza inanıyorum. Son olarak yine sizlerin katkılarıyla Köy okulunu yıkılmadan kurtararak Kültür evi olarak tadilatını yaptırmış ve 2021 yılında sizlerin de katılımı inşallah açılışı gerçekleşecektir. Yapacak projelerimiz arasında bölgemizde sadece bizim köyde bulunan Köy Konağını, bütün köylülerimizin kullanıma sunacak şekilde tadilatını yapmak ve hizmete açmak olacaktır. Köyümüzde makinalı üretim yöntemleriyle  üretim yaparak sizleri doğal ürünlerle buluşturma ortamlarını hazırlamak gibi bir çok projelerimiz vardır.

    Bu saydıklarım ancak sizlerin katkılarıyla başarabileceğimiz işlerdir. Bu Pandemi sürecini de göz önünde bulundurarak bütün köylülerimizin Derneğimize destek vermesini bekliyorum, Dernek üyesi olan köylülerimizin geçmiş ve şimdiki üyelik aidatlarını  Dernek hesabına yatırmalarını, Dernek üyesi olmayan köylülerimizin üyelik yaptırarak  ayda 10 tl katkı sağlamaları köyümüz için çok ama çok önemlidir. Ayrıca ekonomik gücü iyi olan köylülerimizin de kendilerinin belirleyeceği miktar üzerinden  Derneğimize Bağış yapmalarını bekliyorum.

    Ancak sizlerle Dayanışma yaparak Çavdarlı Köyünde iyi şeyler yapabiliriz, bu vesile ile

    2020  yılı ve geçmiş yıllara ait Çavdarlı Köyü Derneği üyelik aidatınızı ve bağışalarınızı  Dernek Faaliyetimizi sürdürebilmemiz için  TR 59 0001 0003 7656 5983 5250 01 İban no’lu  Şavşat , Ziraat Bankası Hesabına yatırmanız önemle rica  olunur. Ödeme yaptıysanız  lütfen dikkate almayınız,

    Saygılarımla

    Mustafa Faruk Altun

    http://www.cavdarli.org/46536.html ‎

    Bir Cevap Yazın