ŞAVŞAT KÖYLERİ
İlçemiz Nüfus Müdürlüğüne bağlı; 61 Köy, 7 Mahalle idari birimi bulunmaktadır.
22.10.2000 tarihinde yapılan 2000 Yılı Genel Nüfus Sayımına göre ilçenin genel nüfusu 25.624 olup,İlçe Merkez Nüfusu 7325, Meydancık Beldesi; 2.059, Köylerin Toplam Nüfusu 16240 ve dır. İlçemize bağlı 68 birime kayıtlı 07.12.2007 tarihi itibari ile 176,453 künye bulunmakta olup, bunun 91.818’i açık, 84.617 künyesi ise kapalı kayıtlardır.
Toplam Nüfusun % 52 sini Kadınlar %48 sini ise erkekler oluşturmaktadır.
Ayrıca Toplam Nüfusun % 45 ‘ini ise genç Nüfus oluşturmaktadır.
AKDAMLA: Eski adı Çıhta, ilçe merkezine uzaklığı 36 km.dir. Gürcistan hududunda, geniş ormanlarla kaplı bir köydür. Hane sayısı 61, nüfusu 229 dur. Toplam tarım alanı 32 Ha, ekili alan 105 Da alanda mısır, Fasulye, Patates ve Korunga ekilmektedir. Geçim kaynağı olarak tarım, hayvancılık ve arcılık yapılmaktadır, arı kovan sayısı 148 dir.
Muhtar: AKDEMİR MUKADDİM
Üyeler: TEMUR RİSALET,TORUN BEKİR,TOHUMCUSÜREYYA,TEMURFİKRETTİN
ARPALI: Eski adı Zendaba, ilçeye uzaklığı 7 km. dir. İlçe merkezine yakın, her türlü sebze ve meyve yetişen bir köydür. Hane sayısı 38,nüfusu 285 dir. Toplam tarım alanı 349 Ha ,ekili alan 104 Da olup alanda Mısır, Fasülye, Domates, Salata, Biber,Korunga ekilmektedir.Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: KAYA ŞAHZADE
Üyeler: SAYMAZ SELİM, ALTUN SÜLEYMAN,KOŞAR TACETTİN,ERDEM NECDET.
A. KOYUNLU: Eski adı Aşahki Süles, ilçe merkezine uzaklığı 22 km.dir. Sahara dağları silsilesi eteklerinde, çayır ve meralarının geniş, hayvancılığa elverişli bir köydür. Hane sayısı 69,nüfusu 265dir. Toplam tarım alanı 288 Ha, ekili alan 78 Da olup alanda Mısır, Fasulye, Patates, Armut, Ceviz ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: BİLGİN CENGİZ
Üyeler: KURTULUŞ ERHAN, ŞİMŞEK HAVVA,TURAN MEHTİ,GÜMÜŞ ONUR.
ATALAR: Eski adı Sisvet, İlçe merkezine uzaklığı 22 km.dir. Hane sayısı 35,nüfusu 85 tir.Toplam tarım alanı 208 Ha ,ekili alan 245 Da olup Mısır,Fasulye,Patates,Korunga,Yonca ekilmektedir.Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: KÜÇÜK MEHMET
Üyeler: TÜTÜNCÜ TANER, KAYA ŞEMİSTAN, BİLGİN NURİ,BAŞAR SÜLEYMAN
CEVİZLİ: Eski adı Tibet, ilçe merkezine uzaklığı14 km.dir. Tibet kilisesinin bulunduğu Şavşat’ın büyük köylerindendir. Hane sayısı 147,nüfusu 600 dür. Toplam tarım alanı 110 Ha ekili alan 742 Da olup alanda Ceviz, Mısır, Fasulye, Domates, Salata, Biber, Korunga, Yonca ekilmektedir. Orman alanı 1059,00 Ha olup, geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: KÜRDAŞ TEMEL
Üyeler: ALTUN AHMET, ATABEK KEMAL,BİLEN ÖMER,GEÇKİN ALİ
CİRİTDÜZÜ: Eski adı Vel: İlçe merkezine uzaklığı 6 km.dir. İlçe merkezine yakın, her türlü sebze ve meyvenin yetiştirildiği, geçmiş yıllarda cirit oynanan geniş düzlük araziye sahip bir köydür. Hane sayısı 106,nüfusu 371dir. Toplam tarım alanı 379Ha, ekili alan 296 Da olup alanda Mısır, Elma, Domates, Salata, Biber, Korunga, Yonca, Kiraz ekilmektedir. Orman alanı 661,00 Ha. Geçim kaynağı ise tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: TEMUR ERCAN
Üyeler: KARA ŞAHSİ, AKHANLI YILMAZ,BÜYÜK FİKRET,IŞIK TANER
ÇAĞLIYAN: Eski adı ilçe merkezine uzaklığı 32 km.dir. Hane sayısı 57,nüfusu 192 dir. Toplam tarım alanı 124 Ha. Ekili alan 6 Da olup alanda Mısır, Patates ekilmektedir. Geçim kaynağı; tarım, hayvancılık ve ormancılık geliridir.
Muhtar: ÖZKAN MUSTAFA
Üyeler: KAYA SÜLEYMAN, SEVİNÇ AHMET, ERDEM OSMAN,GÜMÜŞ ABDUL
ÇAĞLIPINAR: Eski Koklevur, ilçe merkezine uzaklığı 48km.dir. Sarıçayır yaylaları eteklerinde, Gürcistan hududunda bir köydür. Hane sayısı 30,nüfusu 107 dir.Toplam tarım alanı 78 Ha ,ekili alan 6 Da olup alanda Mısır ve patates yetiştirilmektedir. Geçim kaynağı; tarım, hayvancılık ve ormandan sağlanan gelirdir.
Muhtar: ÖZIŞIK ÖZCAN
Üyeler: ÖZTÜRK DURSUN, ŞAHİN CENGİZ,ÖZIŞIK ŞEMSEDDİN,YENİLMEZ MEHMET
ÇAMLICA: Eski adı Çartulet, ilçe merkezine uzaklığı 11 km.dir. Hayvancılığa elverişli bir köydür. Hane sayısı 31,nüfusu 111 dir. Toplam tarım alanı 162 Ha ,ekili alan 87 Da olup Mısır,Patates, fasulye ekilmektedir.Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: DURSUN GÜVEN
Üyeler: DURMUŞ SELAHATTİN, KAYA EYÜP, DURSUN SÜLEYMAN,DURMUŞ BİLGİN
ÇAVDARLI: Eski adı Sorsel, ilçe merkezine uzaklığı 20 km.dir. Yayla eteklerinde, kışları uzun süren, geniş çayırlık alanlara sahip bir köydür. Hane sayısı 40,nüfusu 155 dir. Toplam tarım alanı 403 Ha. ekili alan 781 Da olup Yonca, Korunga, Mısır, Patates, Fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: AYDIN ÖZBAY
Üyeler: EVRAN ASLAN, YILMAZ SERGEN, ÇETİN RECAİ, YILDIZ ALİ
ÇAYAĞZI: Eski adı Sirasinköt, ilçe merkezine uzaklığı 22 km.dir. Tarım ve ziraat için elverişli arazi yapısına sahip bir köydür. Hane sayısı 72,nüfusu 242 dir. Toplam tarım alanı 342 Ha. ekili alan 178 Da olup Yonca, Korunga, Kiraz,Elma, Domates, Biber, Salata ekilmektedir.Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: ÖZBAL YILMAZ
Üyeler: KARTAL YALÇIN, KAMACI ALİM, MEYDAN REŞAT,YILMAZ ORHAN
ÇERMİK: Eski adı Mikelet, ilçe merkezine uzaklığı 40 km.dir. Romatizmalı hastalara iyi geldiği söylenen, sıcak su kaplıcası olan bir köydür.Hane sayısı 21,nüfusu 56 dır.Toplam tarım alanı 350 Ha ,ekili alan 19 Da olup Mısır,Patates ekilmektedir.Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: TEMİZ SAKİN
Üyeler: T URAN UĞUR, SÜNER KAZIM,CENGİZ ŞAKİR,TORUN ADİL
ÇİFTLİK: Eski adıyla yeni adı aynı olan Çiftlik ilçe merkezine uzaklığı 15 km.dir. Hane sayısı 73,nüfusu 257dir. Toplam tarım alanı 153 Ha ekili alan 325 Da olup Yonca,Korunga, Tütün, Mısır, Patates,Elma,Armut,Kiraz ekilmektedir.Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: DURSUN ERHAN
Üyeler: YAZAR GÖKHAN, DURSUN AKSOY,YAZAR SEBAHATTİN,YAZAR ADEM
ÇORAKLI: Eski adı Garkulep, ilçe merkezine uzaklığı 26 km.dir. İlçenin büyük köyleri arasında sayılan bir köydür. Hane sayısı 130,nüfusu 402 dir. Toplam tarım alanı 417 Ha ,ekili alan 75 Da olup Ceviz,Mısır,Fasülye,Patates,Elma,Kiraz ekilmektedir.Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: YAŞAR YILMAZ
Üyeler: ACI İKRAM, KÜÇÜK ALEDDİN,YAŞAR İBRAHİM, AVCI KIYAS
ÇUKUR: Eski adı Çihor, ilçe merkezine uzaklığı 30 km.dir. Meydancık bölgesinde dağlık ve yamaçlık alanlarda kurulmuş bir köydür. Hane sayısı 86,nüfusu 407 dir.Toplam tarım alanı 98 Ha ,ekili alan 54 Da olup Mısır ve patates ekilmektedir.Geçim kaynağı tarım,hayvancılık ve ormancılık geliridir.
Muhtar: GÜNEŞ NAZIM
Üyeler: YAŞAR DURSUN, YAZAR MİKAİL,IŞIK FEHMİ, ALMAZ YAŞAR
DALKIRMAZ: Eski adı Ankliya, ilçe merkezine uzaklığı 11 km.dir. İlçe merkezine yakın, sebze ve meyve yetiştirilen bir köydür.Hane sayısı 49,nüfusu 171 dir. Toplam tarım alanı 101 Ha ,ekili alan 145 Da olup Elma,Yonca,Korunga,Mısır,Patates,Fasülye,Kiraz,Dut ekilmektedir.Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: DEMİR NECMETTİN
Üyeler: GÜNDÜZ İSMET, YILMAZ OKTAY,DEMİR SÜLEYMAN, DEMİR SUAT
DEMİRCİ: Eski adı Daba, ilçe merkezine uzaklığı 25 km.dir. Meydancık bölgesinde bir köydür. Hane sayısı 40,nüfusu 137 dir.Toplam tarım alnı 108 Ha ,ekili alan 25 Da olup Mısır,Patates ekilmektedir.Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: KILIÇ ÖZCAN
Üyeler: DEMİR İSMAİL, ORAL KAZIM,ERTEKİN MEVLÜT, KAYA BEŞİR
DEMİRKAPI: Eski adı Kurela, ilçe merkezine uzaklığı 45 km.dir. Arsiyan yaylası eteklerinde, kışları uzun süren bir köydür. Hane sayısı 28, nüfusu 92 dir. Toplam tarım alanı 35 Ha ,ekili alan 28 Da olup Mısır,Patates,Korunga ekilmektedir.geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar:DURSUN FAZLI
Üyeler: KESKİN FEVZİ,KESKİN GÜLTEKİN,KESKİN TAHSİN, TAŞTAN AZMİ
DEREİÇİ: Eski adı Dasamop, ilçe merkezine uzaklığı 16 km.dir. Meydancık bölgesinde, Meydancık suyu kenarında, dağınık mahallelerden oluşan bir köydür. Hane sayısı 58,nüfusu 293 dür.Toplam tarım alnı 133 Ha ,ekili alan 75 Da olup Mısır,Patates,Erik ekilmektedir.Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: ORAL İSRAFİL
Üyeler: MEYDAN TANER, UZUN ÖZCAN,UZUN SEYFETTİN, DURSUN SİNAN
DUTLU: Eski adı Surevan, ilçe merkezine uzaklığı 37 km.dir. Meydancık yöresinde, sebze ve meyve yetiştirilen bir köydür. Hane sayısı 88, nüfusu 340 dır. Toplam tarım alanı 627 Ha, ekili alan 46 Da olup, mısır, patates, fasulye vb. ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: ALTUN MÜRSEL
Üyeler: GÜLÇİÇEK EVREN, KURT HAKKI MAHİR,YALÇINKAYA RESUL, KISA FERİT
DÜZENLİ: Eski adı Soporo, ilçe merkezine uzaklığı 6 km.dir. İlçe merkezine yakın, hayvancılık yapmaya elverişli çayır ve otlakları olan bir köydür. Hane sayısı 82, nüfusu 237 dir. Toplam tarım alanı 232 Ha, ekili alan 215 Da olup, Mısır, patates, fasulye vb ekilmektedir. Geçim kaynağı Tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: ALTUN MUSTAFA
Üyeler: GÜMÜŞ ATAMAN, GÜMÜŞ NECMETTİN,DEMİRAL GÖKHAN, AYDINLI SABRİ
ELMALI: Eski adı Vanta, ilçe merkezine uzaklığı 22 km.dir. İlçe merkezine yakın, sebze ve meyve yetiştirilen bir köydür. Hane sayısı36, nüfusu 110 dur. Toplam tarım alanı 96 Ha, ekili alan 215 da olup, mısır, fasulye, patates vb ürünler ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: KARAGÖZ DURSUN
Üyeler: ÜLGER MURAT, ALAGÖZ BAHATTİN,DUMAN FEHMİ, ÇAMLIBEL ÜLKÜMSEL
ERİKLİ: Eski adı Setilet, ilçe merkezine uzaklığı 35 km.dir. Meydancık yöresinde, sebze ve meyve yetiştirilen bir köydür. Hane sayısı 67, nüfusu 221 dir.Toplam tarım alanı 250 Ha, ekili alan 63 Da olup, mısır, fasulye, patates ekilmektedir. Geçim kaynağı Tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: EKİNCİ AHMET
Üyeler: GÜMÜŞ ZİHNİ, YILDIRIM RASİM, ALKAN İSMAİL, EKİNCİ SEDAT
ESKİKALE : Eski adı Ustamis, ilçe merkezine uzaklığı 30 km.dir. Ustamis kalesinin ve mahzenlerinin olduğu, Şavşat’ın büyük köyleri arasında olan bir köydür.Hane sayısı 171, nüfusu 1044 dür.Tarım alanı 600 Ha, ekili alanı 109 da olup, mısır, patates,fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: DURMUŞ ŞERAFETTİN
Üyeler: ALTUN SEYFULLAH, KILIÇ İSRAFİL, ALTUN CENGİZ, MEYDAN NURİ
HANLI : Eski adı Hantuşet, ilçe merkezine uzaklığı 17 km. Hane sayısı 66, nüfusu 315 dir. Tarım alanı 350 Ha, ekili alanı 75 Da olup, mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: ALTUN İSMAİL
Üyeler: DURMUŞ KÜRŞAT, KÖSA ENFER, DEDE SELAHATTİN, ALTUN YAVUZ
ILICA: Eski adı Cinal, ilçe merkezine uzaklığı 45 km.dir. Arsiyan yaylası eteklerinde, orman köyüdür. Hane sayısı 113, nüfusu 437 dir. Tarım alanı 380 Ha, ekili alanı 72 Da. Olup, mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: SANCAR CEVAT
Üyeler: YALANIZ BEKİR, YAŞAR NECATİ, KÜÇÜKALTUN TURCAN, ASLAN MUSTAFA
KARAAĞAÇ :eski adı Verhunal, ilçe merkezine uzaklığı 16 km.dir. Hayvancılığa elverişli çayır ve otlakları olan bir köydür. Hane sayısı 37, nüfusu 185 dir. Tarım alanı 1170 Ha. Ekili alanı 225 Da olup, mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: TABAN CEMAL
Üyeler: BİBER MUSTAFA, DÜLGER ERSAN, ŞAHİN ALİM, AKSAKAL SONER
KARAKÖY : Eski adı Şavket, ilçe merkezine uzaklığı 19 km.dir. Sahara dağı eteklerinde, hayvancılık yapmaya elverişli, kışları ağır ve uzun geçen bir köydür. Hane sayısı 45, nüfusu 133 dür. Tarım alanı 134 Ha., ekili alan 174 da. Olup, patates, mısır, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: UZUN ŞERAFEDDİN
Üyeler: ALTUN NURBAY, ALTUN YAVUZ, KARAHAN SUNAY, KARAHAN YILMAZ
KAYABAŞI : Eski adı Turmanet, İlçe merkezine uzaklığı 20 km.dir. Hayvancılık yapmaya elverişli, küçük bir köydür. Hane sayısı 7, nüfusu 42 dir. Tarım alanı 95 Ha, ekili alan 25 da. Olup, mısır, patates ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: ALTEMUR SELİM
Üyeler: AYDIN ŞEMSETTİN, AYDIN NAŞİT, ALTUN MÜZEKKER, ALTEMUR ŞAHZADE
KAYADİBİ: Eski adı Sıhızır, ilçe merkezine uzaklığı 16 km. dir. Hayvancılığa elverişli çayır ve otlakları olan, Şavşat’ın büyük köylerindendir. Hane sayısı 129, nüfusu 370 dir. Toplam tarım alanı 575 ha. ekili alanı 660 Da. Olup, mısır, fasulye, patates ekilmektedir.
Muhtar: OCAKLI DİNCEL
Üyeler: GÖKBAYRAK SERKAN, ŞAHİN ORHAN, AYDIN BİLGEHAN, AYDIN ERKAN
KİRAZLI : Eski adı Balvana, ilçe merkezine uzaklığı 21 km’dir. Sahara dağı eteklerinde, hayvancılık yapmaya elverişli bir köydür. Toplam tarım alanı 62 Ha. ekili alan 78 Da. Olup, mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı yarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: BİLGİN FAHMETTİN
Üyeler : YILMAZ YÜKSEL,BÜLBÜL BÜLENT,BERBER İMADETTİN, ARSLAN ÖMER
KİREÇLİ : Eski adı Kötetris, ilçe merkezine uzaklığı 10 km. dir. Her türlü sebze ve meyve yetiştirilebilen, hayvancılık için elverişli, ilçenin büyük köylerindendir. Hane sayısı 151, nüfusu 628 dir. Toplam tarım alanı 600 Ha., ekili alanı 98 Da. Olup, mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: KAYA ŞAHİMERDAN
Üyeler: YALÇIN SELİM, KAPLAN TEMEL, GÜL MELİKŞAH, YILDIZ KURTULUŞ
KOCABEY: Eski adı Gucen, ilçe merkezine uzaklığı 12 km.dir. Sahara dağı eteklerinde, geniş arazi ve otlakları olan, hayvancılık yapmaya çok elverişli, Şavşat-Ardahan karayolu kenarında İlçenin büyük köylerindendir. Hane sayısı 161, nüfusu 521 dir. Toplam tarım alanı 300 Ha., ekili alanı 364 Da. Olup, mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: TAŞDEMİR ALİ OSMAN
Üyeler: BULUTLER SİNAN, ALTUN SELAHATTİN, YILMAZ KEMAL, GENÇ NAİM
KÖPRÜLÜ: Eski adı Rabat, ilçe merkezine uzaklığı 15km.dir. Zor tana Mustafa Bey tarafından yaptırılan konak ve türbe kalıntılarının olduğu bir köydür. Hane sayısı 42, nüfusu 143 dür. Toplam tarım alanı 66 Ha., ekili alanı 29 Da. olup, mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: ALTUN İSMAİL
Üyeler: ACUN YÜKSEL, DEMİRCİ BEHÇET, YAZAR EMRAH, KARAHAN ERDAL
KÖPRÜYAKA: Eski adı Carat, ilçe merkezine uzaklığı 5 km.dir. İlçe merkezine yakın, Şavşat- Artvin karayolu üzerinde bir köydür. Hane sayısı, 53, nüfusu 155dir. Toplam tarım alanı 160 Ha., ekili alanı 125 da. olup, mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: ALTUN YÜCEL
Üyeler: GEZEN TÖREN, YILMAZ AYFETTİN,YAĞLI YAŞAR, SEÇKİN BİNALİ
KURUDERE: Eski adı Morğel, ilçe merkezine uzaklığı 7 km.dir. Her türlü sebze ve meyvenin yetiştirildiği, ilçenin yakın köylerindendir. Hane sayısı 62, nüfusu 172dir. Toplam tarım alanı 110 Ha. Ekili alanı 365 Da. olup, mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: YILMAZ AYHAN
Üyeler: SANCAR ŞAHİN, KAYAOĞLU ERTUĞRUL, ÇİÇEK NİHAT, ALTUN GÖKALP
KÜPLÜCE: Eski adı Sinköt, ilçe merkezine uzaklığı 17 km.dir. Geçmiş yıllarda, pileki, güveç gibi çanak çömleğin yapıldığı bir köydür. Hane sayısı 56, nüfusu 196 dır. Toplam tarım alanı 210 Ha., ekili alanı 45 Da. olup mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: GÜL ORHAN
Üyeler: DEMİR YAŞAR, ALTUN RİSALET, ŞİMŞEK İSMAİL, KÜPÇÜ MİKAİL
MADEN: Eski adı Bazgiret, ilçe merkezine uzaklığı 35 km’dir. Cancır yaylaları eteklerinde, kışları uzun süren bir köydür. Hane sayısı 74, nüfusu 278 dir. Toplam tarım alanı 250 Ha, ekili alanı 92 Da, olup mısır, patates ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: DÜZGÜN ORHAN
Üyeler: YILMAZ İSMAİL, ÇELİK MEHMET,YAZAR FİKRİ, ÇALIŞKAN KEMAL
MEŞELİ: Eski adı Dabasurul, ilçe merkezine uzaklığı 25km.dir. Geniş ormanlık alanları içerisinde kara gölün olduğu bir köydür. Hane sayısı 129, nüfusu 412dir. Toplam tarım alanı 255 Ha. Ekili alanı301 Da. olup, mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: TAŞDEMİR ADNAN
Üyeler: TEMUR NURHAN, YILMAZ SERVET, DURSUN NİHAT, KARA NİHAT
MEYDANCIK : Eski adı Diyoban, ilçe merkezine uzaklığı 38 km.dir. Meydancık, Balıklı, Mısırlı, Taşköprü mahalleleri Meydancık belediyesine bağlıdır. Her çeşit sebze ve meyve yetiştirilebilen, geniş Papart ormanlarının olduğu, Gürcistan sınırındadır. Mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır
OBA: Eski adı Ube, ilçe merkezine uzaklığı 37 km.dir. Meydancık bölgesinde, meyve çeşitleri çok olan bir köydür. Hane sayısı 30, nüfusu 99 dur. Toplam tarım alanı 240 Ha, ekili alan 41Da. olup, mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: TEKİN KEMALETTİN
Üyeler: KAYA ASİM, GÜMÜŞ İSMAİL, GÜMÜŞ YUSUF, GÜMÜŞ SÜLEYMAN
OTLUCA : Eski adı Satapliya, ilçe merkezine uzaklığı 17 km.dir. Geçmiş yıllarda temizlik için kullanılan “alot” denen çamurun bulunduğu bir köydür. Hane syısı 36, nüfusu 115 dir. Toplam tarım alanı 130 Ha., ekili alan 91 Da. olup mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: KAYA AHMET
Üyeler: ÇİÇEK İSMAİL, KAYA BAYHAN, KAYA MEHMET, ÇİMEN ZİKRİ
PINARLI: İlçe merkezine uzaklığı 23 km.dir. Cin dağı eteklerinde, kışları uzun ve ağır geçen, çayır ve otlakları geniş hayvancılığa el verişli, Şavşat’ın büyük köylerindendir. Hane sayısı 380, nüfusu 953 tür. Toplam tarım alanı 1800 Ha , ekili alan 71 Da. olup mısır, patates ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: AĞIRBAŞ ADNAN
Üyeler: AKSAKAL İLHAN, ÇELİK TARIK, YAŞAR ZAFER, YÜKSEL KENAN
SAVAŞ : Eski adı Mokta, ilçe merkezine uzaklığı 17 km.dir. Ardanuç hududunda güzel bir köydür. Hane sayısı 90, nüfusu 345 tir. Toplam tarım alanı 337 Ha, ekili alan 387 Da. olup mısır, patates, fasulye ve lahana ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: TORUN ENİS
Üyeler: AKDEMİR ENGİN, ASLAN YAVUZ, DEMİR TURAN, YAZAR ERTAN
SAYLICA : Eski adı Karavat, ilçe merkezine uzaklığı 18 km.dir. Hane syısı 23, nüfusu 64 tür. Toplam tarım alanı 245 Ha., ekili alan 19 Da. olup, mısır, patates ve fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: TEMİZ NACİR
Üyeler: BÜYÜK ERDAL, TEMİZ MÜNEVVER, BÜYÜK ZEKİ, MEYDAN RAHİM
SEBZELİ : Eski adı Charishev ilçe merkezine uzaklığı 27 km.dir. Her çeşit sebze ve meyvenin yetiştirildiği bir köydür.Hane sayısı 42, nüfusu 118 dir.Toplam tarım alanı 245 Ha, ekili alan 50 Da.olup, mısır, fasulye, patates ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: TAVŞAN REMZİ
Üyeler: KAYADİBİ FAHRETTİN, GÜNEŞ HASAN, ÖZTÜRK TÜNCER, GÜNEŞ NİHAT
SUSUZ : Eski adı Gürnatel ilçe merkezine uzaklığı 5 km.dir. İlçe merkezine yakın bir köydür. Hane sayısı 42, nüfusu 102 dir. Toplam tarım alanı 200 Ha, ekili alan 152 Da. olup, mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: DEMİRCİ MİKAİL
Üyeler: DEMİRCİ ERDAL, YILDIRIM FEHMİ, YILDIRIM ÖNER, DURSUN SELÇUK
ŞALCI :Eski adı Cuvarep, ilçe merkezine uzaklığı 28 km.dir. Adını “ŞAL” dan almış, yörenin en güzel şal kumaş ve kilimlerinin dokunduğu bir köydür. Hane sayısı 74, nüfusu 224 tür. Toplam tarım alanı 320 Ha, ekili alan 68 Da. olup, mısır, patates ve fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: ÇELİK SİNAN
Üyeler : YAZAR NURTEKİN, YAZAR AYTAÇ, YILMAZ ALİ NİHAT, DEMİRCİ SEYFETTİN
ŞENKÖY : Eski adı Şafta, ilçe merkezine uzaklığı 28 km.dir. Hane sayısı 31, nüfusu 102 dir. Toplam tarım alanı 30 Ha., ekili alan 41 Da, olup mısır, patates ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: KESKİN KERAMETTİN
Üyeler: ZENGİN ERSİN, KUŞ TUNCER, ZENGİN SAİT, KUŞ MİKAİL
ŞENOCAK : Eski adı Çakolta, ilçe merkezine uzaklığı 35 km.dir. Hane sayısı 56, nüfusu 179 dur. Toplam tarım alanı 74 Ha., ekili alan 28 Da. olup, mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: DEMİR CASİM
Üyeler: TEMEL HACIBEY, GÜNDOĞAN RAHİM, AKDEMİR RASİM, AKDEMİR ZİNNUR
TEPEBAŞI: Eski adı Ziyos, ilçe merkezine uzaklığı 33 km.dir. Hane sayısı 41, nüfusu 197 dir.Toplam tarım alanı 257 Ha., ekili alanı 56 Da. olup, mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: TUNCER İSMAİL
Üyeler: DEMİR TELAT, BİLGİN İSHAK, PEHLEVAN NİZAMETTİN, YILMAZ OSMAN
TEPEKÖY: Eski adı Ahaldaba, ilçe merkezine uzaklığı 20 km.dir. Geniş bir alana kurulmuş, Şavşat’ın büyük köylerindendir. Hane sayısı 166, nüfusu 609 dur. Toplam tarım alanı 616 Ha., ekili alanı 269 Da. olup, mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: DEMİRCAN AYTEKİN
Üyeler: GÖKTÜRK ZEKİ, TEMİZ YENER, DURSUN BİNALİ, EVRAN REŞAT
ÜZÜMLÜ : Eski adı Muhoban, ilçe merkezine uzaklığı 12 km.dir. Şavşat-Artvin karayolu kenarında, her türlü sebze ve meyvenin yetiştirildiği bir köydür. Hane sayısı 39, nüfusu 108dir. Toplam tarım alanı 64 Ha., ekili alan 41 da. olup, mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: DEMİR ERDEM
Üyeler: ŞİMŞEK TURGAY, ALTUN AYTEKİN, DURMUŞ NURTAÇ, USTA İSMAİL
VELİKÖY: Eski adı Mirya, ilçe merkezine uzaklığı 17 km.dir. Şavşat’ın Nahiye merkezi olan, asırlar öncesine dayanan kar üstü karakucak güreşlerinin yapıldığı köydür. Hane sayısı 150, nüfusu 313 . Mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: AVCI İRFAN
Üyeler: MEYDAN HALİM, DEDE OLCAY, BÜYÜK AYTEKİN, DURSUN TURAN
YAĞLI : Eski adı Zakiyet, ilçe merkezine uzaklığı 35 km.dir. Meydancık bölgesinde, en güzel tereyağı ve peynirin yapıldığı bir köydür. Hane sayısı 48, nüfusu 133, toplam tarım alanı 235 Ha., ekili alan 27 Da. olup, mısır, fasulye, patates ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: AYTEKİN HURŞİT
Üyeler: TEMİZ RECEP, TEMİZ SALİH, ÇETİNKAYA OSMAN, YAŞAR SELAHATTİN
YAMAÇLI: Eski adı Morohoz ilçe merkezine uzaklığı 13km.dir. Hane sayısı 30, nüfusu 164, toplam tarım alanı 117 Ha , ekili alanı 351 Da. Olup, mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: KAYA DURMUŞ
Üyeler: AYDIN HAKİM, TEKİN ŞAHZADE, ALTUN SEYFETTİN, KAYA OSMAN
YAŞAR KÖYÜ :Eski adı Dabaketil ilçe merkezine uzaklığı 8 km.dir. Her türlü sebze ve meyve yetiştirilebilen bir köydür. Hane sayısı 25, nüfusu 92, toplam tarım alanı 147 Ha, ekili alanı 271 Da. olup, mısır, fasulye, patates ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: ARSLAN CEMAL
Üyeler: DEMİR SELAHATTİN, BİLİR FERHAN, YAZICI SAFFET, ZENGİN BEKİR
YAVUZKÖY: Eski adı Mamanelis ilçe merkezine 6 km uzaklıktadır. Şavşat – Ardahan karayolu üzerinde, hayvancılığa elverişli, Şavşat’ın büyük köyleri arasında yer alan bir köydür. Hane sayısı 153, nüfusu 512, toplam tarım alanı 900 Ha, ekili alanı 241 Da. olup, mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: TOPÇU FAHAMETTİN
Üyeler: TURANLI SEYFİDAR, ŞİMŞEK ZİHNİ, KÖK ERDAL, KÖR ERDOĞAN
YEŞİLCE : Eski adı Manatba ilçe merkezine uzaklığı 50 km.dir. Meydancık bölgesinde, Ağustos ayında kirazı olgunlaşan, yörenin en lezzetli kirazın olduğu küçük bir orman köyüdür. Hane sayısı 31, nüfusu 133, toplam tarım alanı 150 ha, ekili alan 39 da. olup, patates, mısır, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: ALTUNEL ÖNER
Üyeler: AKDEMİR TACETTİN, DURMUŞ ORHAN, ALTUNEL SELİM, GÜNEŞ FİKRİ
YONCALI : Eski adı Sıhiya ilçe merkezine uzaklığı 32km.dir. Cin dağı eteklerinde, kışları ağır geçen, hayvancılığa elverişli bir köydür. Hane sayısı 87, nüfusu 273, toplam tarım alanı 360 ha, ekili alanı 39 da olup, mısır, fasulye, patates ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: GÖGERÇİN ORHAN
Üyeler: ÇİFTÇİ AYTEKİN, AYDEMİR MÜSLİM, MEYDAN FİKRET, YILDIZ DİNÇER
YUKARIKOYUNLU : Eski adı Yukarki Süles ilçe merkezine uzaklığı 24 km.dir. Sahara dağı eteklerinde, hayvancılığa elverişli, geniş çayır ve otlak alanları olan bir köydür. Hane sayısı 48, nüfusu 174, toplam tarım alanı 106 Ha, ekili alanı 71 Da. Olup, mısır, patates ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: PARLAK SÜREYYA
Üyeler: PARLAK SÜLEYMAN, ALTUN ALEDDİN, PARLAK AHMET, UZUN ÖZGEN
ZİYARET : Eski adı Seslavur ilçe merkezine uzaklığı 15 km.dir. Adını aldığı; halkın ziyaret yeri olarak bilinen bir köydür. Hane sayısı 50, nüfusu 190, toplam tarım alanı 350 ha, ekili alan 20 Da. Olup, mısır, patates, fasulye ekilmektedir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Muhtar: YAZAR MUKADDİM
Üyeler: YAZAR DURMUŞ, ARAS HASAN, YAZAR SÜLEYMAN, PEHLİVAN AHMET
Bir Cevap Yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.